Składniki: |
---|
|
Przepis: |
Margarynę (może być również masło) rozpuścić w garnku na małym ogniu, uważając aby się nie przypaliło i nie zaczęło gotować. Ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem na puszysty krem. Dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać, można zmiksować. Następnie dodać aromat waniliowy i wymieszać. Na koniec dodać rozpuszczoną margarynę, powoli wlewać cały czas mieszając, aby w cieście nie porobiły się grudki mąki. Foremkę na babkę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Przełożyć łyżką ciasto, wyrównać powierzchnię. Babkę piaskową piec 1 godzinę w temperaturze 175 stopni C. Przestudzić, wyjąć z formy i posypać przez siteczko cukrem pudrem. |
środa, 24 czerwca 2015
Ciasto
Podczas tworzenia pierwszego dissa natknęła mnie ochota na coś słodkiego. Nagle moim oczom ukazała się piękna, smaczna oraz prosta w wykonaniu babka piaskowa. Zachęcam do wykonania owej babki ponieważ potrafi (prawie) każdego zadowolić. Poniżej dołączam przepis.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz